Nagels Lakken Tips & Tricks

Geplaatst door

Nagels lakken, het klinkt heel simpel en het hoeft ook niet heel moeilijk te zijn maar voor mooi gelakte nagels die ook nog lang mee gaan zijn wel wat stapjes nodig. Daarom leg ik vandaag stap voor stap uit hoe je het beste je nagels kan lakken, let’s take a look…

Om te beginnen is het belangrijk dat de nagels in de goede vorm gevijld worden en er heen haakjes meer aan zitten. Vijlen doe je altijd één kant op dus geen zaag bewegingen maken, van zaag bewegingen ontstaan er haakjes en dat willen we juist voorkomen.

Als je nagels in de gewenste vorm gevijld zijn duw je de nagelriemen met een bokkenpootje naar achteren. Ik gebruik hier de cuticle remover pen van essence, deze pen bevat nagelriem olie waardoor je je nagelriemen ook meteen verzorgt.

Nadat je de nagelriemen naar achteren hebt geduwd breng je een base coat aan. Er zijn heel veel verschillende soorten base coat, denk aan: peel-off, verzorgende, snel drogende, ect. Kies de base coat die jouw voorkeur heeft.

Terwijl de base coat droogt wrijf je de nagellak tussen je handpalmen. Als je nagellak of gellak schud ontstaan er luchtbellen en dat moet je zien te voorkomen, daarom kan je beter het flesje tussen je handpalmen wrijven.

Als de base coat droog is is het tijd om de eerste laag nagellak aan te brengen. Veeg de kwast goed af langs de hals van je nagellak flesje zodat je een dun laagje aan kan brengen. Vervolgens breng je de nagellak in 4 stappen aan, dit doe je door eerst een lijn in het midden te zetten, dan de twee buitenste delen van de nagel en vervolgens nog een keer over het midden.

Met de punt van een houten bokkenpootje of satéprikker kan je gemakkelijk over de nagel langs de nagelriem gaan om het overtollige nagellak weg te halen.

De rest van de nagellak wat nog op de huid zit kan je met een nagellak remover pen of met een dun penseeltje en een beetje nagellak remover gemakkelijk verwijderen.

Als de eerste laag nagellak droog is breng je een tweede laag op precies dezelfde manier aan. Ga ook nu weer met een bokkenpootje/satéprikker langs de nagelriem en verwijder het overtollige nagellak.

Laat de nagellak goed drogen. Als de nagellak helemaal droog is breng je een mooie laag top coat aan. Top coat geeft niet alleen een mooie glans aan de nagels, ook beschermt de top coat de nagellak en gaat je manicure langer mee.

De laatste stap is alleen nodig voor mensen met slappe nagels die snel scheuren. Als de top coat droog is breng je nog een mooie laag nail harder aan, dit verstevigd de nagels. Zorg dat je nagels niet te hard zijn maar ook niet te slap, nagels die een heel klein beetje flexibel zijn kunnen het meeste hebben. Ik gebruik de nail harderner van kruidvat eigen merk.

Nu heb je een prachtige manicure die lang mee gaat en je nagels verstevigt!


>>Lees ook: Zo Krijg Je Sterke Lange Nagels<<

Welke stap vind jij onmisbaar bij jouw manicure? Laat het weten hieronder in de reacties!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *