Nagelriemen Verzorgen

Geplaatst door

Naast het verzorgen van je nagels is het minstens zo belangrijk om je nagelriemen goed te verzorgen. Gezonde nagelriemen zorgen ervoor dat ook je nagels gezond zijn. Nagelriemen beschermen namelijk de vingers tegen bacteriën, virussen, schimmels en chemicaliën! Nier geheel onbelangrijk dus. Maar wat is de juiste manier om dit te doen? Vandaag ga ik jullie stap voor stap meenemen in dit proces.

Om te beginnen is het belangrijk dat de nagels en nagelriemen schoon en zacht zijn. Daarom weken we onze vingers 5 tot 10 minuten in lauw warm water of sopje.

Na het weken maak je je handen en nagels droog en breng je de nagelriemolie aan.

De nagelriemolie masseer je even in zodat het goed in de huid kan trekken. Nagelriemolie is een vocht inbrengend en voedend product. De olie is ontworpen om de huid rondom je nagels en de nagelriemen te hydrateren en soepel te maken, zodat je nagelriemen en nagelwortel gezond blijven.

Nu zijn de nagelriemen goed zacht en is het tijd om de nagelriemen terug te duwen. Gebruik hiervoor een bokkenpootje of een nagelriem tool. Doe dit zachtjes en probeer de nagels en nagelriemen niet te beschadigen.

Vervolgens kan je alle losse velletjes weg knippen. Trek nooit aan de losse velletjes, hier beschadig je je huid alleen maar mee. De nagelriemen zelf moet je niet knippen.

Nu je nagelriemen netjes en verzorgt zijn breng je nog een hydraterende handcréme aan. Helemaal nu we onze handen vaak wassen krijg je snel droge handen en is het extra belangrijk om je handen goed in te blijven smeren.


>>Lees ook: Nagels Lakken Tips & Tricks<<

Welke nagelriem olie is jouw favoriet? Laat het weten hieronder in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *