Abstract Nail Art

Geplaatst door

Deze abstracte nail art was ik al een aantal keer tegen gekomen op pinterest, ik vond het er altijd heel tof maar ook heel ingewikkeld uitzien. De abstracte nail art heeft iets weg van moderne kunst, het is fris en uniek. Ondanks dat de nail art mij lastig leek wou ik het toch een keer proberen. Ik laat jullie hier stap voor stap zien hoe je deze nail art zelf kan maken.

Benodigdheden:
– Base coat (essence The Gel Base Coat)
– Witte nagellak (essence 33 Wild White Ways)
– Zwarte nagellak (essence Black is back)
– Licht roze nagellak (202 Fit for a princess)
– Gouden nagel folie (20 stuks folie)
– Nagelfolie lijm (XKJ Glue)
– Nagelstuds (Wish)
– Top Coat (essence The Gel Top Coat)

stap 1:
Begin zoals altijd met een basecoat. Lak vervolgens alle nagels wit.

stap 2:
Als alle nagels goed droog zijn zet je met de roze nagellak een veeg op elke nagel. Het leukste is om dit niet precies op de zelfde plek te doen bij elke nagel, maar een beetje te variëren. Je kan ook je kwastje goed langs de rand van het flesje afvegen zodat je meer een kwast veeg effect krijgt, ik heb daar niet voor gekozen want ik vond een wat duidelijkere vlek leuker.

Stap 3:
Als ook de roze nagellak helemaal droog is is het tijd voor de nagelfolie. Breng de lijm aan op random plekjes van je nagels, als de witte lijm transparant is geworden druk je de folie met de mooie kant naar boven op de nagels, trek de folie er weer vanaf en de gouden folie zit vast.

Stap 4:
Zet met zwarte nagellak op elke nagel een klein streepje vanaf de rand naar binnen, ook dit het het leukst om op elke nagel op een andere plek te doen.

Stap 5:
Nu is het tijd om de studs op de nagels te plakken, één stud per nagel. De studs blijven het beste zitten als je ze met nagellijm vast maakt, heb je geen nagellijm dan kan je ook een drupje top coat gebruiken. Als alle nagels goed droog zijn is het tijd voor de laatste stap, de topcoat.

De nail art zelf wat niet zo moeilijk als ik in eerste instantie dacht, om het allemaal netjes en recht te krijgen is nog wel wat lastiger maar oefening baart kunst.


>>Lees ook: Ibiza Nail Art<<

Wat vind jij van abstracte nail art? Laat het weten hieronder in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *