Hoe Herken Je Een Goede Nagelsalon?

Geplaatst door

Nagelsalons, je kan er niet meer omheen, in elke stad zitten er wel een paar. Maar waar herken je een goede nagelsalon aan? Je wilt tenslotte wel dat je nagels de juiste en hygiënische behandeling krijgen en dat je krijgt waar je voor betaalt. 

Certificaten 
Laten we beginnen waar ook een nagelsalon zou moeten beginnen, certificaten. Om nagelstyliste te worden heb je geen officiële opleiding nodig, eigenlijk zou iedereen een nagelsalon kunnen beginnen. Juist om deze reden is het belangrijk te kijken of de styliste wel certificaten heeft en dus een cursus of opleiding heeft gevolgd om het werk op de juiste manier uit te voeren. Een nagelstyliste moet niet alleen in de praktijk haar werk juist moeten kunnen uitvoeren maar ook theoretisch enige kennis hebben van de natuurlijke nagels.

Intake
Vraag vooraf om een intake. Hierbij worden je nagels bekeken en wordt we gevraagd naar je levensstijl, allergieën en medicijngebruik. Wanneer een nagelsalon dit weet kan er een behandeling worden gegeven die bij jouw nagels past. Zomaar even lange acrylnagels laten zetten is niet aan te raden, niet iedereen heeft hiervoor een geschikte levensstijl. 

Prijs Kwaliteit
Kijk goed of de nagelsalon kwalitatief goede producten gebruikt. Een salon die met goedkope producten of producten van bijvoorbeeld aliexpress werkt zou ik je zeker niet aanraden. Ook de prijs die je moet betalen voor een mani/pedicure zegt veel over de salon, een lowbudget behandeling kan intersant klinken maar is vaak met een reden lowbudget. Je kan beter wat langer sparen voor mooie nagels dan goedkoop risico’s nemen. 

Reviews
Lees vooraf aan je bezoek reviews op internet en social media. Heeft een nagelsalon meer negatieve dan positieve reviews? Dan moet je bij jezelf nagaan of je dat risico dan wilt nemen. Ook hebben veel nagelsalons hun eigen social media, bekijk ook dat vooraf zodat je kan zien wat voor werk er geleverd wordt. 

Klantvriendelijk
Naar een nagelsalon ga je niet alleen voor mooie nagels maar ook voor de ervaring. Een salon met onvriendelijk personeel kan je ervaring meteen verpesten en daardoor geniet je ook minder van je nagels. Klantvriendelijkheid zegt veel over een salon, wordt het personeel goed behandeld? Is het werk hun passie? En willen ze jou een fijne ervaring geven?

Gezondheid
Niet alleen jouw gezondheid maar ook de gezondheid van de nagelstyliste(n) is belangrijk. Draagt de nagelstyliste een mondhapje bij het vijlen/polijsten? Is er een goed afzuigsysteem aanwezig? Je wilt natuurlijk niet dat jij degene bent die bijdraagt aan een slechte omgeving voor hun gezondheid.

Hygiëne
Last but not least hygiene! Hygiëne is ontzettend belangrijk. Zo moet een nagelstyliste:
– Schone handschoenen dragen.
– Een nieuwe nagelvijl voor iedere klant of elke klant een eigen nagelvijl toewijzen. 
– De tools en apparaten moeten schoon zijn. 
– De omgeving hoeft niet steriel maar moet wel schoon zijn. 

Ik hoop dat je met deze tips de juiste nagelsalon kan vinden. Niet alleen voor een fijne ervaring en mooie nagels maar ook voor de gezondheid van je eigen handen en nagels. 


>>Lees ook: Feiten & Fabels Over Nagels<<

Ga jij graag naar een nagelsalon? Laat het weten hieronder in de reacties!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *