Feiten & Fabels Over Nagels

Geplaatst door

Je hoort soms de gekste weetjes over nagels, maar welk weetje is nou een feit en welke een fabel? Daarom 8 feiten & Fabels over nagels voor jullie op een rij.


Vrouwennagels groeien sneller dan mannennagels.
Fabel:
 Nee helaas. De nagels van mannen groeien zelfs sneller dan de nagels van vrouwen!

Vingernagels groeien sneller dan teennagels.
Feit: Vingernagels van zowel mannen als vrouwen groeien drie keer sneller dan de teennagels. Meestal is een verwijderde vingernagel tussen de 4 en 6 maanden weer volgroeid, terwijl dit bij een teennagel wel 12 tot 18 maanden kan duren!

Witte vlekjes in de nagels duiden op een gebrek of teveel aan kalk.
Fabel:
Witte vlekjes in nagels kunnen bij iedereen voorkomen en worden vaak veroorzaakt doordat je je nagel ergens tegenaan stoot en heeft dus niets met een gebrek of teveel aan kalk te maken.

Knippen is slecht voor de nagels, je kunt ze beter vijlen.
Feit: De nagel bestaat uit verschillende samengeperste lagen en met knippen druk je de lagen op elkaar waardoor de  nagelplaten van elkaar los kunnen komen. De nagel kan beschadigen en wordt daarmee kwetsbaar voor scheurtjes. Ook de druk die een schaar op de nagel uitoefent kan scheurtjes tot gevolg hebben. Door de nagel te vijlen blijven de lagen keurig op elkaar.

De nagels van alle vingers en beiden handen groeien even snel.
Fabel: 
De snelst groeiende vingernagel is de nagel van de middelvinger! De traagst groeiende vingernagel is de nagel van de duim. Ook verschilt de snelheid van de nagelgroei per hand. De nagels van de meest gebruikte hand groeien doorgaans sneller door de snellere bloedtoevoer naar de nagelmatrix. Omdat je deze hand het meest gebruikt, is de kans ook weer groter dat die nagels dan ook sneller breken.

In de zomer groeien je nagels sneller.
Feit!
 Zomer betekent meer zon en meer zon betekent meer vitamine D. Vitamine D zorgt ervoor dat de cellen in je nagels sneller groeien en dus groeien je nagels in de zomermaanden sneller.

Melk drinken is goed voor je nagels.
Fabel: Nagels bestaan maar voor 0,07% uit calcium. Het extra innemen van calcium (kalk, melk drinken) heeft dus geen invloed op de groei van je nagels.

Water drinken is goed voor je nagels.
Feit: Water daarentegen is wel goed voor je nagels. nagels worden broos als je te weinig water drinkt.


>>Lees ook: Nieuwe Blog-Kamer<<

Weet jij nog een interessante feit of fabel over nagels? Laat het weten in de reacties hieronder!

4 reacties

  1. Pingback: 10x Weird Nail Art

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *