Mijn Nagel Routine In 6 Stappen

Geplaatst door

Ik ben geen professionele nagelstyliste, maar dat ik (net als vele andere meiden met mij) gek ben op nagelverzorging is een ding dat zeker is! Daarom leek het mij leuk om mijn nagel routine met jullie te delen. Hoe verzorg ik mijn nagels? en welke producten gebruik ik het liefst?


Stap 1: vijlen

Ik begin altijd met het glad vijlen van mijn nagels, dit doe ik het liefst met de Essence 4 in 1 profi-nail nagelvijl. Op deze nagelvijl zitten 4 vlakken/stappen, en hiermee maak je de bovenkant van je nagels heel mooi glad. Daarna vijl ik mijn nagels met de Kruidvat beauty essentials grote saffier nagelvijl. Deze nagelvijl gaat lang mee, is betaalbaar en werkt voor mij heel fijn. Ik vijl mijn nagels het liefst vierkant met ronde hoeken.

Tip: Denk eraan dat je altijd maar 1 kant op vijlt! Als je heen en weer gaat met je vijl maak je kleine haakjes aan je nagels. Ook je nagels knippen met een nagelschaartje maakt kleine barstjes in je nagels, je kan je nagels dus beter korter vijlen.


Stap 2: Nagelriemen

Na het vijlen is het tijd om mijn nagelriemen te verzorgen, hiervoor gebruik ik de Essence studio nails professional cuticle pusher. Met de cuticle pusher duw ik mijn nagelriemen naar achteren om mijn nagels er mooier uit te laten zien. Vervolgens verzorg ik mijn nagels met de Essence nail repairing oil, ik breng de olie aan op mijn nagelriemen en masseer de olie erin met een wattenschijfje.

Tip: maak je nagelriemen een beetje nat met water, zo zijn je nagelriemen soepeler en kan je ze gemakkelijker naar achteren duwen.


Stap 3: Basecoat

Een goed begin is het halve werk, dus een basecoat is erg belangrijk voordat je je nagellak aanbrengt. Ik gebruik hiervoor de Essence the gel base coat. Ik ben lang opzoek geweest naar een fijne basecoat, en dit is tot nu toe mijn favoriet! De basecoat droogt snel, en je nagellak gaat er niet eerder door van je nagels af. Ook kun je je nagellak er gemakkelijk van je nagels af ”peelen”.

Tip: gebruik een basecoat waarmee je je nagellak er af kan ”peelen”. dat scheelt een hoop werk met watjes en nagellak remover en is ook nog eens beter voor je nagels.


Stap 4: Nagellak

Nu kan je je nagels een mooie kleur of nail art geven. Ik vind het het mooist als de nagellak goed dekt, dus breng ik meestal 2 tot 3 laagjes nagellak aan. Met een sateprikkertje werk ik mijn nagellak altijd een beetje bij als het nog nat is.

Tip: Wil je een dekkende laag glitter/holo nagellak? breng de lak aan op een make-up sponge en dep het op je nagels. 


Stap 5: Removen 

Als mijn nagellak is opgedroogd haal ik eerst de grootste ”vlekken” rondom mijn nagels weg met wattenstaafjes van Kruidvat cotton cosmetic, deze staafjes zijn speciaal voor make-up en nagels gemaakt en hebben een platte en een puntige kant, wat ontzettend handig werkt. De nagellak op de randjes van mijn nagels en op mijn nagelriemen haal ik vervolgens weg door een klein schuin make-up  kwastje in de remover de dopen en langs mijn nagels te halen.

Tip: Nagellak remover met aceton werkt makkelijker en beter, maar aceton droogt je nagels wel uit! want niet alleen nagellak maar ook vet lost op in aceton. 


Stap 6: Top Coat & Hardener

Als topcoat gebruik ik Essence the gel top coat. Een mooie dikke top coat die je nagels mooi laten shinen. Mijn nagels breken erg snel en ook van de 4 vlaks vijl worden je nagels dunner en dus breekbaar, daarom gebruik ik als laatste nog de Kruidvat nail care extra strong hardener. Dit lakje maakt je nagels extra sterk en minder breekbaar.

Tip: breng ook over een glittertop coat een extra laag gewone top coat aan, dit laat je nagellak en de glitter top coat net even wat mooier glanzen.


>>lees ook: Made in! Nagel Folie<<

Zoals je vast wel is opgevallen gebruik ik veel Essence en Kruidvat eigenmerk producten, deze producten zijn betaalbaar en werken voor mij heel erg goed. Wat zijn jouw favoriete nagelproducten? En welk merk koop jij graag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *