Verschil Tussen Goedkope & Dure Nagellak

Geplaatst door

Nagellak is niet alleen verschillende kleuren te krijgen maar ook in allerlei prijsklassen, maar wat zijn nou precies de verschillen in kwaliteit tussen een lakje van €1,00 en een lakje van €20,00? Daar wil ik het vandaag met jullie over hebben!


Houdbaarheid & Uitdrogen

Op de meeste nagellak potjes staat een houdbaarheidsdatum van 24 maanden na openen. Dat betekend zeker niet dat je je nagellak na 24 maanden weg moet gooien! De meesten lakjes gaan prima jaren mee, maar mocht je nagellak na 24 maanden uitdrogen of niet meer de gewenste kwaliteit hebben dan heeft het merk zichzelf ingedekt en jou van te voren gewaarschuwd met de houdbaarheidsdatum.

Ik heb gemerkt dat de goedkopere nagellakjes sneller uitdrogen en dus minder lang mee gaan dan de duurdere merken, zo heb ik goedkopere lakjes die na één/drie jaar uitdrogen en de wat duurdere lakjes na vijf jaar nog steeds niet uitgedroogd zijn. Wil je dus een lakje waar je jaren mee kan doen? Dan raad ik een wat duurder lakje aan (boven de €5,00) en bewaar deze koel en donker, bijvoorbeeld in de koelkast of in een kastje, zo gaat je lakje het langste mee. Lak je vaak je nagels en vind je twee jaar lang zat voor een lakje dan kan je prima een low budget (onder de €5,00) kopen.


Kwastjes 

Het grootste verschil tussen goedkopere en duurdere nagellak zie je denk ik wel in de kwastjes. Goedkopere nagellakjes hebben vaak stuggere kwastjes, rond, smal, plat aan de onderkant en na een tijdje splijten. Waar de kwastjes van duurdere nagellakjes vaak zachtere kwastjes hebben die plat zijn, bolling aan de onderkant en niet splijten. De kwaliteit van een kwastje is erg belangrijk, heb je een goed kwastje dan brengt het de nagellak veel gemakkelijker aan, heb je geen strepen en heb je langer plezier van je nagellak want het kwastje behoudt zijn kwaliteit.


Slijten & Chippen

Dat nagellak er op een geven moment niet zo mooi meer uitziet op je nagels is een ding dat zeker is maar hoelang je met mooi gelakte nagels loopt verschilt wel per lakje en vooral per prijs. Goedkopere lakjes beginnen vaak na ongeveer 3/5 dagen begint te chippen, duurdere lakjes blijven vaak ongeveer 7/10 dagen zitten en slijten eerder dan dat ze gaan chippen. Het ligt er wel aan hoe je je nagellak hebt aangebracht (base & top coat) en wat je met je handen doet (veel in water of niet) hoelang je nagellak goed blijft maar ik merk wel verschil tussen goedkopere en duurdere nagellak.


Favoriete ”Low Budget” Merken

We kunnen natuurlijk niet alle lakjes over één kam scheren, zo heb ik ook zeker mijn favoriete ”low budget” merken! Essence en Catrice staan zeker bovenaan. De lakjes van essence en Catrice drogen niet snel uit, sterker nog ik heb lakjes van beide merken al meer dan 5 jaar! En die zijn nog in prima staat. Ook de kwastjes van essence & Catrice vind ik heel goed voor een ”low budget” lakje. Catrice lakjes kosten gemiddeld €3,00 en bevatten 10,5ml & essence lakjes kosten gemiddeld €2,00 en bevatten 8ml.


Favoriete “High End” Merken

Ik heb niet veel echte ”high end” nagellak, denk hierbij aan lakjes ronde de €30,00 van bijvoorbeeld Dior of Channel, maar wel wat meer lakjes rond de €10,00/€20,00. Hierin zijn mijn favorieten: Sally Hansen & OPI. De kwastjes werken heel fijn, de lak blijft lang en goede zitten en ook de houdbaarheid is top. De flesjes zijn wat groter en dus kan je er nog langer mee doen. Sally Hansen lakjes kosten gemiddeld €5,00/€10,00 en bevatten 14,7ml & OPI lakjes kosten gemiddeld €5,00/€15,00 en bevatten 15ml.


>>Lees ook: 5x Mijn Favoriete Gellak Kleuren Op Dit Moment<<

Wat is jouw favoriete nagellak merk? Laat het weten hieronder in de reacties!

2 reacties

  1. Wat betreft chippen/slijten merk ik altijd zo veel verschil tussen budget merken en duurdere merken! Overigens vind ik Catrice en Essence echt helemaal geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *