Nail Art Voor Beginners

Geplaatst door

 

De mensen die mij kennen weten dat ik gek ben op nail art, ik vind het leuk om steeds nieuwe dingen te proberen en lekker te ”knutselen” op mijn nagels. Daarom heb ik drie simpele nail arts voor jullie!


Nagel folie 

Zoals jullie in een Made in! artikel (klik hier) van mij kunnen lezen heb ik via eBay.com nagel folie besteld en ik ben groot fan! Het is een hele makkelijke manier van nail art en het blijft ook nog eens heel lang zitten.

Benodigdheden

Voor deze nail art heb je natuurlijk nagel folie nodig en nagel folie lijm, Deze producten kun je ook vinden in het boven benoemde artikel. Ook heb je een basiskleur nodig die je onder de nagel folie wilt hebben.

Laten we beginnen!

Lak je nagel in de basiskleur die je gekozen hebt en laat dit goed drogen. Om je nagels goed beschermd te houden kan je voor een base coat kiezen voor je je basiskleur aanbrengt.

Vervolgens breng je de lijm aan op je nagels en ook dit moet je weer goed laten drogen. De lijm is wit en zodra je lijm geheel verdwenen/doorzichtig is is het klaar voor de folie.

Nu is het tijd om de folie op de nagel aan te brengen. Ik knip de folie in kleine stukjes zodat het aanbrengen nog makkelijker word. Zorg dat je de minst mooie kant van de folie op je nagel duwt zodat de mooie kant zichtbaar naar boven wijst. Druk de folie op je nagel, je kan de folie met je vingers aandrukken maar je kan er ook voor kiezen om er met een wattenstaafje overheen te wrijven, zorg dat alle kanten goed aangedrukt zijn voor je de folie verwijdert.

Trek vervolgens met een snelle beweging de folie van je nagel, een top coat erover en klaar!


Painter

Bij deze nail art gaan we ”schilderen” op nagels! Dit soort nail arts vind ik vaak het leukste om te doen maar nemen ook het meeste tijd in beslag.

Benodigdheden

Kies een bassiskleur en twee top kleuren, ik heb gekozen voor zilver als basiskleur en mint groen en babyblauw als top kleuren. Ook heb je zwarte nagellak of deze tattoo liner van essence nodig. Ook heb je een speld, sateprikker of kwastje nodig om de vormpjes mee op je nagels te ”schilderen.”

Laten we beginnen!

Lak je nagel in je gekozen basiskleur en laat dit geheel drogen.

Zodra je basiskleur geheel droog is kan je je creativiteit helemaal kwijt! teken puntige vormpjes op je nagels met je top kleuren. Ik doe dit het liefst met een speld maar je kan ook voor een ander puntig voorwerp kiezen of als je een hele vaste hand hebt, kan je het ook met het nagellak kwastje erop tekenen. Wees niet bang dat je randjes niet recht of netjes genoeg zijn want daar hebben we straks de zwarte lijn nog voor.

Vervolgens omlijn je je vormpjes met zwart zodat het geheel strakker en opvallender word. De tattoo liner pen van essence werkt hier heel erg fijn voor, alleen blijft dat minder lang zitten dan gewone nagellak. Als laatste kan je er nog een top coat over doen. Je kan alle nagels precies de zelfde vormpjes geven of juist allemaal verschillende vormen voor een speels effect.


color splash

Ik word altijd erg blij als ik weer nieuwe nail arts ontdek die super makkelijk zijn maar waar ik zelf nooit op zou zijn gekomen, en dit is zo’n nail art!

Benodigdheden

Bij deze nail art heb je witte nagellak als basiskleur nodig en drie top kleuren, ik heb voor drie lichte pastel kleuren gekozen. Ook heb je een plastic zakje nodig, het liefst een doorzichtig zakje zoals een boterhamzakje.

Laten we beginnen!

Lak je nagel wit en wacht tot dit geheel droog is. Vervolgens drup je je drie topkleuren op je nagel, doe dit niet te precies en wees niet bang als de ene kleur een grotere vlek is dan de andere.

Leg je vinger/nagel op het zakje en vouw het zakje over je nagel heen terwijl je top kleuren nog nat zijn. Druk dit op de plekken waar nodig nog even aan.

Haal het zakje weer van je nagel en je ziet dat de kleuren zich over je nagel verspreid hebben.

Top coat erover en klaar! Ik vind het leuke aan deze nail art dat er geen 1 nagel het zelfde word en het ondanks dat het een rommeltje lijkt toch heel vrolijk en kleurrijk geheel is.


Wat vond jij de leukste nail art?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *