Koningsdag 2018 Nail Art

Geplaatst door

Morgen is het weer Koningsdag! Straten en mensen versierd in rood, wit, blauw, oranje, kleedjes en vlaggen, zo vieren we samen de verjaardag van onze Koning Willem Alexander. Een leuke Koningsdag nail art kan op deze dag natuurlijk niet missen! Het is elk jaar weer een uitdaging een leuke nail art te verzinnen voor deze dag, dit keer wou ik iets met een kroontje doen, en dat is volgens mij wel gelukt.

Kroontje Benodigdheden:
– Base coat (essence The Gel Base Coat)
– Oranje nagellak (Ciate Hopscotch)
– Gouden nagellak (LaFemme magnetic)
– Penseeltje of nail art dotting tool
– Top coat (essence The Gel Top Coat)

Stap 1:
Begin zoals altijd met een basecoat. Lak vervolgens je ringvingers helemaal oranje en laat de oranje lak goed drogen. In de tussentijd kan je alvast met stap 1 van de overige vingers beginnen.

Stap 2:
Dip je penseeltje (of andere tool waarmee jij je kroontje op je nagel wil maken) in de gouden nagellak en teken drie driehoekjes op het uiteinde van je nagel. Het middelste driehoekje mag wat groter zijn dan de buitenste driehoekjes, zo krijgt het net wat meer een kroon effect.

Stap 3:
Zet boven elk driehoekje een stipje. Als je nagel goed droog is breng je nog een top coat aan. En voilà! Je kroontje is klaar.


Vlag Benodigdheden:
– Base coat (essence The Gel Base Coat)
– Rode nagellak (essence 16 Fame Fatal)
– Witte nagellak (essence 33 Wild White Ways)
– Blauwe Nagellak (Sally Hansen 360 Tidal Wave)
– Schilders tape of matte plakband
– Top coat (essence The Gel Top Coat)

Stap 1:
Begin zoals altijd met een basecoat. Lak vervolgens al je vingers behalve de ringvinger helemaal wit. Dit kan je doen terwijl je ringvinger nog aan het drogen is. Laat ook de witte nagellak goed drogen.

Stap 2:
Plak een stukje tape of plakband schuin op je nagel en lak het open deel rood. Haal de tape/plakband er meteen weer af om lelijke randen te voorkomen.

Stap 3:
Als de rode lak ook helemaal droog is plak je een nieuw stukje tape/plakband schuin over de rode en witte lak. Lak het open gedeelte vervolgens blauw en haal ook hier meteen de tape/plakband er weer af.

Stap 4:
Je kan dit patroon ook zonder tape/plakband erop lakken, maar met behulp van tape/plakband krijg je strakkere rechte lijnen. Ik heb de rest van de vingers zonder tape gedaan en daar zie je duidelijk een gebogen blauwe lijn. Als alle nagels droog zijn  breng je nog een top coat aan.


Een makkelijke feestelijke nail art! Als Koningsdag nu nog geen feest word….


>>Lees ook: Panterprint Nail Art<<

Weet jij al hoe jij je nagels gaat doen voor Koningsdag? Laat het weten hieronder in de reacties!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *