Zo Krijg Je Sterke Lange Nagels

Geplaatst door

Sterke lange nagels, wie wil dat nou niet! Maar hoe krijg je die? en hoe kan je ervoor zorgen dat je nagels ook sterk en lang blijven? Ik heb een aantal tips en tricks voor je op een rijtje gezet, laat die nagels maar groeien!

Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat er geen haakjes of ongelijkheden meer aan je nagels zitten. Je kiest een vorm (almond, square, rond, ect.) Die jij mooi vind en je vijlt je nagels. Zorg bij het vijlen dat je altijd één kant op beweegt en geen zaag beweging maakt langs je nagel, daar krijg je hele kleine haakjes van en is je nagel gevoeliger om te scheuren. Ook het knippen van je nagels is een no go! Hierdoor krijgen de laagjes op je nagelbed een klap waardoor ze los van elkaar komen te staan, dit is voor je oog niet zichtbaar maar je maakt je nagel er kappot mee.

Als je nagels gevijld zijn is het tijd om je nagelriemen te verzorgen. De huid rondom je nagel kan snel uitdrogen of losse velletjes geven, om dit mooi te houden gebruik je (dagelijks) nagel olie. Gebruik wel nagelolie met jojoba olie erin, jojoba olie trekt snel in de huid, houd je huid soepel en beschermd je huid. Heb je snel droge handen en nagelriemen gebruik dan ook regelmatig hand crème.

Nu je nagels in de goede vorm zijn en je huid lekker in-ge-olied is het tijd om de nagelriemen aan te duwen met een bokkenpootje. Duw zachtjes je nagelriem terug maar maak ze niet kappot, zo komt je nagel mooi vrij te liggen. Het knippen van je nagelriemen raad ik af! Als je je nagelriem wegknipt of korter knipt kunnen bacteriën er voor zorgen dat je een nagelriemontsteking kunt krijgen en dat willen we natuurlijk niet.

Nu je nagels en nagelriemen verzorgt zijn is het tijd om je nagels steviger te maken zodat ze minder snel breken. Gebruik hiervoor nail harderner voordat je basecoat of nagellak aanbrengt. Dit makt je nagel een stuk sterker. Zorg ervoor dat je nagels niet te hard worden en helemaal niet meer kunnen buigen, dan breken je nagels juist weer sneller. Zijn je nagels enorm flexibel, gebruik dan de extra strong. Zijn je nagels niet heel flexibel maar kunnen ze wel wat versteviging gebruiken, gebruik dan de gewone harderner.

Als laatste stap geef je je nagels nog een mooi kleurtje als extra bescherming voor je nagels en je harderner. Wil je geen gekleurde nagels? Gebruik dan een transparant nagellakje.

Nog wat extra tips:
– Bijt nooit aan je nagels! Er zijn tal redenen waarom je niet moet gaan nagelbijten, of waarom je jezelf dit moet afleren. Maar wil je sterke lange nagels, dan is nagelbijten natuurlijk helemaal geen goed plan. Tips tegen nagelbijten klik hier.
– Zit je veel met je handen in water? Probeer alternatieven te zoeken. Werk jij veel met water? schoonmaak handschoentjes. Moet je voor je werk vaak je handen wassen? Gebruik antibacterieel gel. Probeer in ieder geval zo weinig en kort mogelijk met je handen in water te zitten, van water worden je nagels slap en week, en scheuren ze dus sneller.
– Lange nagels niet laten scheuren? Probeer handelingen anders uit te voeren, door meer met je vinger toppen te doen in plaats van met je nagels. Of vraag iemand om je te helpen bij het openen van een blikje drinken bijvoorbeeld. Wat je zeker niet moet doen is je nagels gebruiken als tool om bijvoorbeeld stickertjes ergens af te peuteren.


>>Lees ook: Feiten & Fabels Over Nagels<<

Hoe vaak gebruik jij nagelriem olie? Laat het weten hieronder in de reacties!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *