Gellak Aanbrengen Stappen

Geplaatst door

Ik krijg veel vragen van mensen die willen beginnen met gellak, welke producten heb je nodig en hoe breng je een gellak nou precies aan? Daarom dacht ik laat ik hier een blog over plaatsen zodat ook jij gemakkelijk kan beginnen aan gellak. Gellak droogt snel over een LED/UV lamp, blijft lang zitten en geeft een prachtige look aan je nagels, niet zo gek dus dat gellak steeds populairder wordt. Ik gebruik de producten van Pink Gellac maar ook als je voor een ander merk gaat gelden deze stappen.

Benodigdheden: 
Nagelvijl
Polijstvijl/blok
Bokkenpootje
Cleaner
Wattenschijfjes
Primer
Base coat
Kleur coat
Top coat
Nagelriemolie
LED/UV lamp

Stap 1: Begin met je handen en nagels goed te wassen met water en zeep. Droog daarna je handen goed af.

Stap 2: Vijl je nagel in de gewenste vorm. (Zo Krijg Je Sterke Lange Nagels)

Stap 3: Vijl vervolgens je nagelbed ligt op met een polijstvijl/blok. Hierdoor wordt je nagelbed wat ruwer en kan de gellak straks beter hechten.

Stap 4: Duw met een bokkenpootje je nagelriemen zachtjes naar achteren. Zijn je nagelriemen wat ruw/stevig dan kan je je nagelriemen wat zachter maken door ze eerst in te masseren met een nagelriemolie.

Stap 5: Druppel een beetje cleaner op een wettenschijfje en wrijf dit goed op de nagel en de nagelriemen. Cleaner verwijderd de vette laag en zorgt dat je nagels goed droog zijn zodat de gellak beter pakt.

Stap 6: Breng de primer aan op de nagel, dit hoeft alleen rondom op de randen en niet over de gehele nagel. Laat de primer ongeveer 30 seconden drogen aan de lucht.

Stap 7: Breng vervolgens een mooie laag basecoat aan over de hele nagel. Zorg dat er altijd +/- 1mm vrij blijft tussen de lak en de nagelriemen. Gellak wat op de nagelriemen of huid terecht komt laat snel los en dus blijft je mani/pedicure minder lang zitten. Laat de basecoat 60 seconden drogen onder de LED/UV lamp.

Stap 8: Je zult merken dat er een plaklaag op de basecoat zit, haal dat er niet af. Breng de eerste laag kleur coat aan op de nagel. (Nagels Lakken Tips & Tricks). Laat ook deze laag weer 60 seconden drogen onder de LED/UV lamp.

Stap 9: Breng vervolgens de tweede laag kleur coat aan en laat ook deze laag weer 60 seconden drogen onder de LED/UV lamp. Ook de kleur coat heeft een plaklaag verwijder de plaklaag niet.

stap 10: Breng vervolgens de top coat aan en laat ook dit weer 60 seconden drogen onder de LED/UV lamp. Het verschilt per top coat of er nog een plaklaag op zit na het drogen of niet. De ultra shine top coat en de matt top coat hebben geen plaklaag maar de shine top coat bijvoorbeeld weer wel. Voel even met je vinger op de nagel of er een plaklaag op zit, is dit het geval dan veeg je dit er gemakkelijk af met een wettenschijfje en cleaner.

Stap 11: Als alle nagels mooi gelakt zijn masseer je nog een beetje nagelriemolie in de nagelriemen.

En zo geef je jezelf prachtige gel nagels in 11 stappen die tot wel twee week blijven zitten. Heb je nog vragen of opmerkingen laat het gerust achter hier beneden in de reacties.


>>Lees ook: Pink Gellac Starter Set<<

Ga jij ook beginnen aan gel nagels? Laat hier weten hieronder in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *